Gepost op

Hoe was ik een mondkapje? & meer vragen beantwoord

Nu we allemaal mondkapjes dragen om het corona-virus onder controle te krijgen komen daar ook ineens allemaal andere vragen om de hoek kijken. Hoe draag ik nu eigenlijk een mondmasker, en is een mond-neus masker nou hetzelfde als een mondkapje, wat is het verschil tussen een medisch en niet-medisch mondkapje en hoe was ik dan een mondkapje? Hieronder een aantal van deze vragen uitgelicht zodat jij met een gerust hart een mondkapje kan dragen.

Hoe draag ik een mondkapje?

In het straatbeeld zie je veel verschillende mondkapjes die op veel verschillende manieren worden gedragen. Bij het dragen van een mondkapje is het belangrijk om deze ten alle tijden over je mond EN neus te dragen anders zal het geen effect hebben. En dan niet op het puntje van je neus maar echt er overheen. Daarnaast is het belangrijk dat je voor het op- en afzetten je handen wast en het mondkapje alleen bij de elastieken aanraakt. Probeer er ook voor te zorgen dat je het mondkapje niet constant op en af zet maar gewoon op blijft houden, dan raak je er ook sneller aan gewend en wordt het dragen steeds meer vanzelfsprekend.

Is een mond-neus masker hetzelfde als een mondkapje?

Heel simpel; Ja! Al heel snel zijn verschillende personen de benaming mond-neus masker gaan gebruiken om daarmee aan te geven dat het belangrijk is dat je een mondkapje niet alleen over je mond maar ook zeker over je neus dient te dragen. Er wordt dus hetzelfde bedoelt maar door het benoemen van mond-neus wordt de urgentie van het juist dragen, zoals hierboven beschreven, nog eens extra benadrukt.

Hoe was ik een mondkapje?

We dragen niet alleen een mondkapje om het corona virus onder controle te krijgen, daarvoor letten we ook op onze hand hygiene. Maar het is ook belangrijk om op onze mondkapjes hygiene te letten! Daarom is het advies om een mondkapje maximaal 3 uur te dragen en het daarna te vervangen voor een nieuwe. Een stoffen niet-medisch mondmasker kan je uitwassen. Dit kan je op twee manieren doen. In de wasmachine op 60 graden of laten weken in een teil warm (heet!) kraanwater. Voeg niet teveel wasmiddel toe anders kan de geur van bloemen misschien teveel worden als je het mondkapje weer draagt. Het warme water zorgt ervoor dat de bacillen worden vernietigd. Om niet iedere dag de wasmachine aan te hoeven zetten kan je natuurlijk een leuk assortiment aan mondkapjes aanschaffen die je een keer per week in de was doet. Zorg er wel voor dat je gebruikte mondkapjes in een afgesloten zak of bak bewaart.

Ons assortiment mondkapjes: Barts & SNURK

Barts mondkapjes met verstelbare pasvorm

Met de mondkapjes van Barts zit je altijd goed! De mondkapjes van Barts zijn voorzien van een metalen stripje rond het neus gedeelte. Hierdoor kan je het mondkapje vormen rond je neus zodat het mondkapje niet afzakt tijdens het dragen. Aan de elastieken zit een rubberen schuifje om het mondkapje strakker of losser te maken. De mondkapjes van Barts komen in verschillende print en effen zwart en worden per 2 stuks in een verpakking verkocht.

SNURK mondkapjes met trendy print

De mondkapjes van snurk zijn gemaakt van zacht biologisch stretchkatoen uit Portugal. De mondkapjes zijn beschikbaar in veel verschillende prints en sommige prints zijn maar beperkt beschikbaar. In eerste instantie werden de mondkapjes van reststoffen geproduceerd maar nu de vraag naar mondkapjes steeds groter wordt worden de mondkapjes speciaal geproduceerd zodat iedereen er trendy bij kan lopen.